2.009.....Lisa Rinnevuo

Jag är så inni bängen förtjust i Lisa Rinnevuos tavlor. Så genialiskt enkla men ändå med unik design och fyllda av budskap. Lisa föddes i Stockholm 1972 och debuterade med en utställning på Södra Galleriet i januari 2002. Nu är hon verksam i både Stockholm och i New York.


Hennes tavlor utför hon med svart spray samt akrylfärg tillsammans med någon form av text med budskap (tro på dig själv, finn din egen väg, stay pure and simple etc).

På ett lysande sätt kombinerar hon någon slags oskyldhet i sina motiv med ett skitigt och robust formspråk. I like it. A lot!





Se även http://www.lisarinnevuo.com/  och
http://www.sodragalleriet.se/artist_s.aspx?art_ID=13


Kommentarer
Postat av: ullisar

visst är hon duktig? synd bara att hon blivit så "stor". stört omöjligt för mig att lägga den summan på en ynka tavla. och en räcker ju nästan inte heller...

2009-03-08 @ 00:13:24
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: Estetfan

Jo, de kostar en slant. Kanske tur, annars hade tavlorna prytt var och varannat hem med tanke på hur extremt populär hon blivit. Det finns en dansk motsvarighet till Lisa vars konstverk kan handlas för typ halva priset. (Dessvärre är de också bara hälften så snygga.)

Se http://www.poulpava.dk/default.asp?id=galleri2&group=canvas



2009-03-08 @ 13:00:00
URL: http://estetfan.blogg.se/
Postat av: ullisar

du har så rätt. sågs dom inte första gången i nåt sånt där gör-om-min-bostad-program på TV?



dom danska var fina. inte alls samma, och jag får nog vänja mig för att kunna ha en Cartmanlik huvudfoting på väggen. men priset var bra. det underlättar ju smaken ;)

2009-03-09 @ 23:57:35
URL: http://akirllu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0